Sitene Ekle Laptop Bakımı Nasıl Yapılır ? ~ Elektra Destek,Satış Marmaris, Bodrum

Laptop Bakımı Nasıl Yapılır ?

Bilgisayarlar hayatımızı kolaylaştıran en önemli unsurlardan biridir. Bugün herkes hayatında bilgisayarın varlığı nedeniyle ne kadar kolaylık yaşadığının farkında ve bilgisayar kullanımı gittikçe artıyor.


Bilgisayar okuryazarlığının artması neredeyse her evde bilgisayar kullanılmaya başlandı. Bilgisayar sahibiyseniz bilgisayarınızı uzun süre sorunsuz kullanabilmek için düzenli bir bakım yapmalısınız. Bilgisayar bakımı ve temizliği dikkat isteyen bir işlemdir. Özellikle laptop bilgisayarların ne kadar hassas bir çalışma sistemine sahip olduğunu biliyorsunuz. Bunu göz ardı etmeyin ve bakımında titiz davranın.

Laptopların en büyük problemlerinden biri çabuk ısınmadır. Fanların içerisinde toz birikintisinin olması soğutma işlemini düzenli olarak yapamamasına neden oluyor. Soğutma problemini ortadan kaldırabilmek için fan temizliğine dikkat etmek gerekir. Bunun yanı sıra Ram, Harddisk ve Anakart üzerinde de toz oluşumunu engellemek gerekiyor. Laptop temizliği çalışma sisteminin sorunsuz olmasında etkilidir. Aşırı toz laptop için çok zararlıdır. Ayrıca aşırı nemin ve güneş ışığına maruz kalmanın da sorun yaratacağını biliyoruz. Bilgisayarlar sıvı dökülmesi tehlikelerine karşı da korunmalıdır. Bir laptop sahibi iseniz başınıza gelebilecek en kötü durumlardan biri şüphesiz ki bilgisayarınız içerisine sıvı girmesidir. Bu çoğu zaman garanti kapsamına girmez ve bilgisayarınızın verimli kullanılmamasına neden olabilir.
Bilgisayarınız için günlük bakım önemlidir. Herhangi bir sorun olduğunda dosyalarınıza ulaşabilmek için de bilgisayar dosyalarınızı her gün yedeklemelisiniz. Bunu otomatik bir şekilde yapabiliyoruz. Her gün kendiliğinden yedekleme yapması sizin için de avantaj sağlayacaktır. Programlarınızı güncellemeniz de laptop kullanımında sorun yaşanmamanız için önemlidir.
Güncellemeler her gün bilgisayarınıza gelecektir. Bunları otomatik olarak gerçekleştirebileceğiniz gibi, dilerseniz güncellemek istediklerinizi manüel olarak da seçim yapabilirsiniz. Bilgisayarınıza yükleme yaparken de virüs kontrollerini yapmayı ihmal etmeyin.
Yazılımsal bakımı günlük ya da haftalık olarak yapabilirsiniz. İç kısım ve dış yüzey bakımında ise kendimizce belirli aralıklar ayarlamalıyız. Çalışma unsurlarının aşırı toza maruz kalmaması için elektrikli süpürge kullanarak aralıklar sayesinde temizliğini yapabiliyoruz. Dış yüzey, ekran ve klavye temizliğinde ise bu amaçla satılan losyonları kullanmak daha doğru olacaktır. Ekranın çizilmemesi açısından da bu önemlidir.



Bilgisayarımızın çalışmasını sağlayan, ancak kullanım halinde olmadığımız için unutulan unsurlar da bakıma ihtiyaç duyar. Laptopların ne kadar nazik bir çalışma sistemi olduğunu biliyoruz. Eğer yanlış bir şey yapma tedirginliği duyuyorsanız, uzman kişilerce de laptop bakımı yaptırabilirsiniz. Bilgisayarınızın yenilenmiş gibi olacağını hissedersiniz. Bunun için de bizi aramasanız bile güvenilir kişilerden yardım alın ve bilgisayarınızı doğru ellere emanet edin.


0 yorum:

Yorum Gönder