Sitene Ekle Cat 5 Kablolama Renk Sıralaması ~ Elektra Destek,Satış Marmaris, Bodrum

Cat 5 Kablolama Renk Sıralaması


cat5
Bilgisayaları birbirine bağlamakta veya bir bilgisayar ile ethernet modem arasında bağlantı yapmakta kullandığımız kablolar genelde Cat 5 dediğimiz kablo türüyle yapılmaktadır . Kablolar arasındaki ayrım iletişime geçecek cihazlara göre yapılır ve kablo içindeki tellerin renkleri değişmektedir .
Bu bağlantıda kullanılacak Cat 5 Kablomuzu eğer modem veya Switch gibi bir ağ cihazına bağlıyacaksak Normal , başka bir bilgisayardan veri almak için bir bağlantı yapacaksak Cross diye adlandırdığımız kablo bağlantı şekilleriyle oluşturuyoruz .
Normal Bağlantı Pc’den Modem veya Switch’e Bağlantıda kullanılır. Kablo uçlarının ikisinin de renk sıralaması aynıdır. ( Kablo uçları A-A gibidir )
( A )
TuruncuBeyaz ———- TuruncuBeyaz
Turuncu —————- Turuncu
YeşilBeyaz ————– YeşilBeyaz
Mavi ——————– Mavi
MaviBeyaz ————- MaviBeyaz
Yeşil ——————- Yeşil
KahveBeyaz ———– KahveBeyaz
Kahve —————— Kahve

Cross Bağlantı İki bilgisayar arasında arada herhangi bir modem veya ağ aygıtı olmadan oluşturulacak bağlantılar için kullanılır . Kablo ucları bir tarafı A diye adlandırdığımız normal bağlantı kablosu ile aynıdır . Diğer tarafı ise B şeklinde adlandırdığımız aşşağıdaki gibidir . ( Kablo Uçları A-B gibidir )
( B)
TuruncuBeyaz ———- YeşilBeyaz
Turuncu —————– Yeşil
YeşilBeyaz ————— TuruncuBeyaz
Mavi ———————- Mavi
MaviBeyaz ————— MaviBeyaz
Yeşil ——————– Turuncu
KahveBeyaz ————- KahveBeyaz
Kahve ——————– Kahve
Not : Kablo bağlantısında kullanlan konnektör ( uç ) çentiği aşşağı bakacak şekilde tutulduğunda üstten bakıldığında soldan sağa doğru dizilişi olarak anlatılmıştır .

0 yorum:

Yorum Gönder