Sitene Ekle Elektra V4 E-Fatura Kullanım Resimli Anlatım ~ Elektra Destek,Satış Marmaris, Bodrum

Elektra V4 E-Fatura Kullanım Resimli Anlatım

Merhaba. Bu yazımda size Elektra V4 E-Fatura kullanımını anlatacağım. Dilerseniz 0507 786 0347 numaralı telefonumuzdan destek alabilir veya aylık-sezonluk bakım anlaşmaları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Kurulum işlemleri , işletmelerde kullanılan Elektra V4 ve Elektra Ticari Set V4 programlarında yapılmalıdır.
Aşağıda belirtilen sıra ile işlemlerin yapılmasına özen gösteriniz.

Ø ETSv4/ElektraV4 Güncel versiyon kullanılmalı ve güncel EFaturaEntModul.dll dosyası program klasörü içerisinde bulunmalıdır.
Ø ETS için; Sistem  > Temel Tanımlar > Genel parametreler ekranından Konfigürasyon tablosunu açınız.
ElektraV4 için; Sistem > Kuruluş > Konfigürasyon tablosu,
Ø Parametre Adı Kolonuna ‘earsiv aktif’ yazarak parametre değerini 1 yapınız.

Ø ETSv4 için, Sistem > Temel Tanımlar > Şube tanımlarını açınız.
ElektraV4 için , Sistem > Kuruluş > Otel Bilgileri ekranını açınız.
Ø E-Fatura/e-Arşiv sekmesinde WSDL Adresi, Entegratör firmalara faturayı direk göndermemizi sağlayan web servis adresi doldurulmalıdır( Örn: eFinans için ; https://earsiv.efinans.com.tr/earsiv/ws/EarsivWebService?wsdl )
Ø Entegratör kullanıcı adı ve şifresi tanımlanmalıdır.
Not: E-Arşiv entegratör firması E-Fatura entegratör firmasından farklı olabileceği için ayrı ayrı tanımlama yapılmaktadır.
Ø Fatura Ön Sabiti ; ETSV4 den gönderilecek e-Faturanın numarası 16 haneden oluşmaktadır, bunun ilk 3 ü harf ile başlamaktadır, Mükellef bu fatura koçanının hangi seri ile başlayacağını belirtmelidir(Örn: HAT2015000000001 )
Dikkat edilmesi gereken husus: Bir ticari ünvana ait, ETS içerisinde her şube için ve Elektra için Ets den farklı olmak suretiyle her otel programı için Fatura serisinin farklı olması gerekmektedir.
Not: Efatura Serisinden farklı olmalıdır.

3 – Fatura Listesinde E-fatura/Arşiv Panelinin Kullanılması,
Ø Fatura Listesinde, Yeni fatura oluştururken fatura da belirtilen cari firmanın vergi numarası,  ‘Kayıtlı E-fatura Firmaları’ Listesinde olması durumda e-Fatura, değil ise E-Arşiv olarak fatura kaydı oluşmaktadır,
Ø Fatura listesinde eDevlet Sekmesi ile filtreleme yapılabilir.


Ø Fatura gönderiminde, 2 farklı iletim türü vardır;
-    Kağıt yöntemi; e-Arşiv sistemine yüklenen faturanın müşteriye verilmek üzere çıktı alınıp teslim edilmesi için uygulanan yöntemdir.
 Mail yöntemi; e-Arşiv sistemine yüklenen faturanın müşteriye elektronik ortamda iletilmesi için seçilen yöntemdir, mail yöntemi e-mail alanının doldurulmasını zorunlu kılmaktadır.
(Mail gönderme işlemi, Entegratör firmanın web servisinde fatura gönderimine ilişkin ayarların yapılması gerekmektedir, e-mail gönderimi entegratör firma tarafından yapılmaktadır.


E-Arşiv işlemleri sadece gönder butonu ile tamamlanmaktadır.
Ø E-Arşiv Faturanın yazdırılması yada görüntülenmesi program klasörü içerisinde bulunan Defaultarsiv.xlst şablonu kullanılmaktadır.
Not: İlgili Şablon e-fatura şablonu çoğaltılarak oluşturulur, fakat E-fatura ibaresinin E-Arşiv Fatura olarak düzeltilmesi gerekmektedir.


0 yorum:

Yorum Gönder