Sitene Ekle Airties Air5452 Modem Port Yönlendirme Resimli Anlatım ~ Elektra Destek,Satış Marmaris, Bodrum

Airties Air5452 Modem Port Yönlendirme Resimli Anlatım

     Merhaba. Bu yazımda size Air 5452 Modemde port açmayı anlatacağım

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.
2. Web tarayıcınızın “Adres” kısmına cihazınızın Web ara yüzünün varsayılan adres olan 192.168.2.1 adresini yazıp “Enter” a basınız.
3. Cihazınızın web ara yüzünün “GİRİŞ” ekranı gelecektir. Bu ekranda giriş için şifre isteyen bir iletişim kutusu göreceksiniz. Cihazınızın varsayılan olarak giriş şifresi yoktur. “Şifre” alanını boş bırakıp “Tamam” tuşuna basarak giriş yapabilirsiniz.


Cihazınızda Port Yönlendirme ayarlarını yapmak için web ara yüzünde “NAT” ana menüsünün altındaki “Port Yönlendirme” alt menüsüne tıkayınız. Port yönlendirme menüsünde, daha önce cihazınızda oluşturduğunuz port yönlendirme kurallarının bir listesini göreceksiniz. Daha önce hiç port yönlendirme işlemi yapmadıysanız, bu liste boş gelecektir. 4. Yeni bir kural oluşturmak için “Yeni” butonuna tıklayınız.

Kural Adı: Yeni bir kural eklemek için, kural adını giriniz. LAN IP: Burası port yönlendirme yapacağınız LAN istemcilerini belirtmek için kullanacağınız alandır. Ağınızda internet’ten ulaşılmak istenen bilgisayarın ya da cihazın yerel IP adresini yazınız. Protocol Type: Protokol Tipi olarak istenen uygulamanın kullandığı protokol TCP, UDP, TCP&UDP seçeneklerinden birini seçiniz (Uygulamanın kullandığı protokol bilinmiyorsa TCP&UDP seçilmesi tavsiye edilir.) Lan Port: LAN Port alanına uygulamanın yerel ağda hangi portu kullanacağını giriniz. (Çoğunlukla gerçek port ile aynıdır.) Wan Portu: WAN portları alanına uygulamanın kullandığı port numarasını giriniz. Gerekli bilgileri girdikten sonra “Etkin” kutucuğunu işaretleyerek işlemi gerçekleştiriniz. Advanced Mode: Advanced Mode bölümüne tıklayarak LAN ve WAN arabirimlerini seçebilirsiniz. Bu bilgilerin doğruluğunu kontrol ettikten sonra üstte bulunan “Port Yönlendirme Etkin” seçeneğini işaretleyiniz ve sağ alttaki “Kaydet” butonuna basınız.


İşlem bu kadardır. Doğru portları açtıysanız sorun çıkmaz.

Bu yazımda da TP-LINK TL-WA750RE/TL-WA850RE Range Extender kurulum videosuna ulaşabilir ve destek alabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder